פריאל

טוחן תבלינים: התוספת שמשדרגת כל מטבח

טוחן תבלינים: התוספת שמשדרגת כל מטבח

 

מלח, זעתר, פלפל שחור, רוזמרין, פפריקה חריפה, קינמון ויש כמובן עוד מגוון רחב של אפשרויות – כל אלה הופכים כל מנה לטעימה יותר וגם למעניינת יותר. בהתאם טוחן תבלינים הוא תוספת מומלצת לכל מטבח, ובמיוחד בבתים שבהם אוהבים לאכול, אוהבים להכין אוכל ואוהבים אוכל עם טעמים ייחודיים. כאן בעמוד תמצאו המלצות שיעזרו לכם לבחור את הטוחן המתאים לכם ביותר, בדרך לחוויות קולינריות כיפיות.

פשוט, קל ונוח

טוחן תבלינים הוא פריט שמלווה את בני האדם לאורך כל ההיסטוריה. יש ממצאים ארכיאולוגיים שמעידים על שימוש בתבלינים שונים כבר אלפי שנים. בעבר נהגו לטחון צמחים שונים ולהפוך אותם לתבלינים באמצעות עלי ומכתש, כשהעלי הוא מוט קשיח שמאפשר הפעלת כוח משמעותי, ואילו המכתש הוא כלי הקיבול שמכיל את התוצאה וצורתו היא צורת קערה.

היתרון הראשון של טוחני התבלינים המודרניים הוא הקלות שבה תוכלו גם אתם להוסיף טעמים חדשים לאוכל שלכם. גם הטוחנים הידניים נוחים מאוד לתפעול, אין צורך בכוח פיזי, ולכן יצירת התבלינים מושלמת בפשטות.

הכי טרי, הכי טעים

הסיבה השנייה שבגללה כדאי להשתמש בטוחני תבלינים היא הטריות המקסימלית. בהקשר זה כדאי לדעת שתבלינים שמגיעים אליכם טחונים כבר איבדו חלק מהטעם שלהם. הסיבה לכך היא מיד עם רגע הטחינה של הגרגרים, הקליפות או הזרעים, מתחילים להשתחרר שמנים ארומטיים, וביחד איתם אובד חלק ממולקולות הטעם. אמנם חלק אחר ממולקולות הטעם כמובן נשמר, אבל מקסימום טריות היא תמיד גם מקסימום טעם. למעשה, אם תאכלו שתי מנות, אחת מהם עם תבלינים טחונים באותו רגע והשנייה עם תבלינים שנטחנו זה מכבר, תרגישו מיד בהבדל.

יצירת תערובות ייחודיות ומדויקות בעזרת טוחן תבלינים ביתי

היתרון השלישי של טוחן תבלינים ביתי הוא האפשרות לרקוח תערובות ייחודיות. דוגמה טובה לכך היא ראס אל חנות, אחד התבלינים הפופולריים ביותר שהוא למעשה תערובת של כ-15 מרכיבים שונים ובהם פלפל שחור, פלפל לבן, כמון, כוסברה, כורכום, ציפורן, אגוז מוסקט, גרגרים של שומר, זנגביל וקימל ועוד. למעשה יש אפילו הטוענים שראס אל חנות איכותי באמת מורכב מקבוצה גדולה יותר של מרכיבים, אבל גם כך יש חופש בחירה נרחב לגבי אופן הכנת התבלין – למשל לפי מטרת השימוש בו, המסורת המשפחתית או העדתית ועוד. עם טוחני תבלינים ביתיים תוכלו להכין ראס אל חנות, או תערובות אחרות, בדיוק לפי הטעם שלכם.

מטחנה עם תבלינים – השילוב המנצח

עוד אופציה שכדאי להכיר היא טוחן תבלינים שיש בו מרכיבים ספציפיים. למשל, תערובת של גרגרי מלח ים עם גרגרי פלפל שחור, כך שהטחינה מייצרת תערובת מתאימה למגוון רחב של מאכלים. עוד דוגמה היא מטחנה שבתוכה מלח גבישי עם רוזמרין וטימין – תוספת מעולה לתפוחי אדמה בתנור, בטטות, אנטיפסטי ותבשילים נוספים. היתרון העיקרי של מטחנות מסוג זה הוא הנוחות המקסימלית, מפני שהגרגרים או הענפים כבר מוכנים בפנים.

כתיבת תגובה